Translate Toolkit & Pootle

Tools to help you make your software local

User Tools


Virtaal logo

Virtaal

Virtaal is een grafisch vertaalprogramma. Het moet tegelijkertijd gebruiksvriendelijk en krachtig zijn. Hoewel de klemtoon voorlopig op software-vertaling (lokalisatie of l10n) ligt, is het zeker de bedoeling dat het voor verschillende doeleinden gebruikt zal kunnen worden.

Virtaal bouwt verder op de krachtige API van de Translate Toolkit. „Virtaal” is een Afrikaanse woordspeling en betekent „voor taal”, maar verwijst ook naar vertaling.

Download Virtaal als u het nog niet hebt. Het Windows setup.exe installatieprogramma bevat alle vereiste afhankelijkheden. Zorg er in andere omgevingen voor dat u over alle afhankelijkheden beschikt, met inbegrip van de laatste Translate Toolkit.

Lees meer over de functionaliteit in Virtaal, of bekijk de schermafdrukken. You can also download a screencast (33MB in Ogg Theora format) to see some of these features in action.

Ontdek meer over het gebruik van Virtaal en extra tips voor degenen die hun installatie wensen aan te passen.

Neem contact op

Maak een bijdrage

U kunt op allerlei maniern bijdragen aan Virtaal. Schrijf u in voor de discussielijst of het IRC kanaal om ons te helpen. U kunt de gebruikersinterface vertalen naar uw eigen taal. Doe dit door Virtaal te installeren en het laatste POT-bestand te openen. Bevestig het aan een programmafoutmelding, of stuur het naar een van de ontwikkelaars.

U kunt ons helpen Virtaal te verspreiden door anderen erover te vertellen, documentatie te schrijven of pakketten voor nieuwe omgevingen te maken.

Als u wilt bijdragen aan Virtaal door te programmeren, dan kunt u beginnen met de instructies op de volgende pagina's te lezen: